top of page
20220617_101459.jpg

IN 1920 STARTTE PHILIPS CONSTANT EEN SUCCESVERHAAL

Foto Congo_edited.webp

Philips Constant bouwde vier generaties lang kwalitatieve houtbewerkingsmachines. Vandaag verdelen we topmerken zoals Holz-Her, Martin, Grundner en Gannomat en verplaatsten we de focus naar intelligente productiesystemen van klein tot zeer groot met efficiënte service. Doorheen de jaren groeiden we mee met onze klanten en hun uitdagingen. Enkel belangrijke evoluties in de sector vertalen zich duidelijk in het machine-aanbod.

Philips Constant heeft altijd ingezet op innovatie. Twintig jaar geleden introduceerden we automatische platenmagazijnen in België op kmo-niveau. We hebben momenteel 100 logistieke systemen in productie. We zijn de pionier in nestingmachines en we integreren deze machine in een innovatief productieconcept met automatisch laden en afstapelen van afgewerkte werkstukken. Onze persoonlijke aanpak en beschikbaarheid worden erg naar waarde geschat door onze klanten. Elke dag opnieuw overtuigen wij onze klanten dat kwaliteit de voordeligste koop is.

Om nieuwe producten en concepten te ontwikkelen die inspelen op de vraag van de klanten, beschikken we over een eigen R&D-afdeling. Deze verzorgt de engineering en productieflow in dialoog met onze klanten. Bijna dagelijks helpen we klanten bij het ontwerp of optimalisatie van hun bestaande of nieuwe productie. Verder investeren we in servicemonteurs en projectingenieurs om onze projecten te realiseren en onze klanten te boosten naar een hogere productieoutput.

Lumina1596_LT702-GJ302_4_0_re_RGB_300dpi.jpg

We leverden al 1.400 Holz-Her kantenaanlijmmachines met het unieke lijmpatronensysteem. De markt vraagt CNC-gestuurde machines met nulvoegtechnologie. Alle Holz-Her machines zijn in standaarduitvoering voorzien voor EVA-smeltlijm en PUR-lijm in patronen of lijmkorrels. Naast de standaard kantenaanlijmmachines ontwikkelde Holz-Her de Lumina reeks. Deze innovatieve kantenaanlijmmachines kunnen laserkanten verwerken zonder opwarmtijd en zonder persluchtverbruik. Een technologie die zowel voor kmo’s als voor grote industriële bedrijven geschikt is.

10 jaar geleden introduceerde Philips Constant nesting op de Belgische markt. Vandaag zijn we marktleider in deze technologie. Nesting is de productiemethode van de toekomst. Het combineert opdelen en een CNC-bewerkingscenter. In een manloze cyclus worden de meubelonderdelen tot vier keer zo snel geproduceerd. Naast meubelplaten kan de nestingmachine optimaal worden ingezet voor productie van verstekken, binnendeuren, omkastingen en trappen. 

5 assen nesting cnc.jpg
g5a2538_0001.jpg
Robotgripper.JPG

In een tweede fase wordt de logistiek rond de nestingmachine geautomatiseerd. Met het Grundner automatisch platenmagazijn kan de nestingmachine beladen worden en via de unieke nest-pick module worden de meubelonderdelen intelligent gesorteerd voor de volgende productiebewerking. Philips Constant heeft honderd automatische platenmagazijnen in productie, vaak de basis voor nieuwe ontwerpen. De projectingenieurs van Philips Constant bouwen de meest complexe automatisatie op, volledig in eigen beheer. Ze beschikken over de nodige ervaring met meubelplaten, gevelbekleding, binnendeuren, metaal en kunststof. Samen met de klant bouwen ze intelligente en performante producties uit. Met een eigen afdeling handling & automation ontwikkelen we universele opname-units voor robots. Deze worden geïntegreerd in manloze producties van meubelonderdelen, binnendeuren en omkastingen.

Intelligente standaardmachines blijven heel belangrijk binnen het verkoopgamma van Philips Constant. In 2000 namen we de verdeling van het merk Martin, topkwaliteit in standaardmachines, over. In samenspraak met Martin werd de eigen productie van standaardmachines afgebouwd en concentreerde Philips Constant zich uitsluitend op verkoop en dienst-na-verkoop. De machines van Martin combineren innovatie en een hoge kwaliteit. Martin ontwikkelde als eerste de verticale freesmachine met 46° schuin verstelbare freesas, ook bij de formaatzaagmachines. Kmo’s en industrie hebben baat bij deze machines door de lange levensduur.  

Standaardmachines.jpg
bottom of page